Kolpa Makelaars

 

NVM open huizen Dag

Meer bezoekers op de open huizen dag

15%

meer bezoekers

Aangesloten partners

64

aangesloten partners

Aantal websitebezoeken gestegen

12%

meer website bezoeken

Siteconversie gestegen

11%

meer conversies

367 kaarten gedownload

443

kaarten gedownload

Meer nieuwsbrieven geopend

26%

meer geopend

Kolpa Makelaars Rotterdam

Kolpa Makelaars Rotterdam is een van de grootste makelaarsbedrijven uit de regio Rijnmond. Kolpa Makelaars neemt elk jaar deel aan de NVM Open Huizen Dag. De marketingafdeling zocht naar een innoverend idee om meer bezoekers te trekken. Gerse Jongens kreeg de opdracht om dit idee te verzinnen.

 

Uitdaging
Na analyse van de doelgroep van Kolpa Makelaars kwam naar voren dat naast de woning de buurt een doorslaggevende factor is bij het kopen van het huis. Huiszoekers kiezen een woning vaak vanwege de buurt. Daar wordt immers geleefd en beleefd.

 

Strategie en aanpak
Om deze reden besloot Gerse Jongens de buurt centraal te zetten bij de campagne voor Kolpa Makelaars. Dit werd gedaan met zogeheten ‘Kolpa hotspots.’ De bezoekers van de open dag konden na het bezoeken van een woning bij een Kolpa hotspot terecht om even tot rust te komen en te fantaseren over de zojuist bezochte woning. Van een plaatselijk café, een prachtig park of een kwaliteitsrestaurant: er was genoeg te beleven.

 

Met badges in het straatbeeld en via een interactieve kaart op Google Maps konden de bezoekers een overzicht van de woningen en hotspots zien. Altijd en op elk apparaat. Zo was het altijd duidelijk waar iets te beleven viel.

 

Resultaten
Het bezoekersaantal van de NVM Open Huizen Dag steeg met 15%. Het aantal bezoekers op de Kolpa website groeide met 12%. Maar liefst 64 ondernemers werden een Kolpa hotspot en droegen zo bij aan het opvullen van de huizen. Met de campagne liet Gerse Jongens zien dat Kolpa niet alleen aan de huizen denkt, maar ook aan de buurt.

Schrijf je in voor de Gerse Flits en ontvang maandelijkse updates over Gerse Jongens en onze lopende projecten.
E-mailadres:
Voornaam:
Achternaam: