Ondernemers van Nu

 

Online marketing

Petities getekend

1000

getekend

Gemiddeld openingspercentage nieuwsbrief

45%

geopend

Groei van de mailinglijst

60%

groei over 4 maanden

Click-through rate in de nieuwsbrief

10%

click-through

Bouncerate op de nieuwsbrief

1%

bouncerate

Percentage bezoekers dat minimaal 1 artikel leest

25%

van de bezoekers

Ondernemers van Nu

Ondernemers van Nu is een ondernemerscollectief dat zich inzet voor een verstandige en duurzame economie. Het begon als een protest tegen TTIP en CETA, de handelsverdragen met Amerika en Canada, en is uitgegroeid tot een ondernemersplatform dat ondernemers ondersteunt de transitie te maken naar de nieuwe economie.

 

Uitdaging
De intrede van Trump als president van de Verenigde Staten hield in dat Ondernemers van Nu ook moest veranderen. Het TTIP-verdrag is immers, tijdelijk, van tafel. Ondernemers van Nu miste een plek waar ondernemers terecht konden met vragen en problemen rondom de transitie naar de nieuwe economie. Tevens had men de uitdaging de doelgroep te bereiken en in contact te komen met de doelgroep.

 

Strategie en aanpak
Met behulp van een webtool heeft Gerse Jongens het ondernemersloket ontwikkeld. Door deze webtool is het loket op elke pagina van de website van Ondernemers van Nu bereikbaar. Zo ligt voor de ondernemer de drempel lager om er gebruik van te maken en stijgt het conversiepercentage. Door het mediagebruik van de doelgroep te analyseren is er gekozen voor een online aanpak met video en geschreven content. Om achter de problematiek van de doelgroep te komen is het Ondernemersloket ontwikkeld.

 

Resultaten
Al snel na aanvang bleek de impact die Gerse Jongens had op de nieuwsbrief en mailinglijst. 45% van de ontvangers van de nieuwsbrief opende deze en 10% klikte door naar de website van Ondernemers van Nu. Gerse Jongens nam slechts 1% bouncerate waar. 25% van de websitebezoekers leest ten minste één artikel. Binnen vier maanden groeide de mailinglijst met liefst 60%.

Schrijf je in voor de Gerse Flits en ontvang maandelijkse updates over Gerse Jongens en onze lopende projecten.
E-mailadres:
Voornaam:
Achternaam: